Prenumerera
Prenumerera
By TapTheForwardAssist - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=98670006

Beväpnade demonstrationer förbereds i flera amerikanska delstater, enligt FBI

FBI ska enligt CNN ha bedömt att väpnade protester planeras i samtliga amerikanska delstater och i Washington DC den närmaste tiden och framförallt den dag då Joe Biden svärs in som landets president.

Enligt FBI finnas det indikationer på att förra veckans stormning av Kapitolium enbart var början på en lång plan om att anfalla de processer som ska leda fram till at Joe Biden svärs in som USA:s 46:e president.

Av denna anledning kraftsamlar de polisiära myndigheterna i USA inför det politiska processer och ceremonier som går av stapeln i januaris andra halva.

Parallellt med alla dessa säkerhetsåtgärder försöker demokraterna i USA inleda en riksrättsprocess mot Donald Trump med målsättning att fälla honom för att ha uppviglad den folksamling som stormade Kapitolium i förra veckan, rapporterar NBC.