Prenumerera
Prenumerera
Official portrait of President Donald J. Trump, Friday, October 6, 2017. (Official White House photo by Shealah Craighead)

Riksrättsprocess mot Donald Trump – för att förhindra kandidatur 2024

Allt fler republikaner stödjer demokraternas distinkta vilja om att inleda en ny riksrättsprocess mot Donald Trump efter att hans supportrar stormade Kapitolium.

Det är troligt att denna process sätts igång för att en fällande dom gör det omöjligt för honom att kandidaterna till president igen 2024, skriver Dagens Industri. Flera bedömare tror att republikanerna som parti är oroliga för att Trump startar en egen rörelse och kandiderar via den. En sådan situation skulle kunna stjäla en avsevärd väljarbas ifrån republikanerna. Trump har därmed fiender inom både Republikanerna och Demokraterna.

Enligt ett flertal amerikanska nyhetsmedier kommer Demokraterna på måndag att presentera de åtalspunkter som de vill driva mot Donald Trump. En av åtalspunkterna kommer troligtvis att vara uppvigling av de demonstranter som stormade Kapitolium.

Flera källor uppger att Donald Trump har som avsikt att kandidera som president 2024. Detta kommer inte att vara möjligt enligt konstitutionen om han fälls i en riksrättsförhandling.