Prenumerera
Prenumerera
By khamenei.ir - https://farsi.khamenei.ir/photo-album?id=46295#i, CC BY 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=93441395

Iransk ledare kritiserade Coronavacciner – Twitter raderade inlägget under lördagen

Svenska YLE rapporterade om stängandet av USA:s president Donald Trumps Twitterkonto. Nu har den iranske ledaren, ayatolla Ali Khameneis inlägg raderats. Han påstod i fredags att västerländska vaccin är ”fullständigt opålitliga” och bannlyste dem ifrån Iran.

Han hade skrivit dessa kommentarer på sitt engelskspråkiga Twitterkonto och riktade starkt kritik mot brittiska och amerikanska vaccin i största allmänhet enligt Svenska YLE. Khamenei har över 873 000 följare på sin Twitter.

I december markerade Twitter att det skulle göra allt i sin makt för att hindra ”falsk” information om coronavaccinen.

Dagen efter uttalanden, det vill säga i lördags, radade Twitter Khameneis inlägg. En talesperson för Twitter säger sedan att inlägget brutit mot policyn beträffande vilseledande information om Covid-19. Enligt policyn får ej Twitteranvändare koppla ihop vaccinen med konspirationsteorier.

Iran håller i dagsläget på att ta fram ett egen coronavaccin, enligt Svenska YLE.