Prenumerera
Prenumerera

Amazon stänger ner Twitterkonkurrenten, Parler, som tillåter Donald Trumps inlägg vid midnatt

Flera stora företag i USA gör allt det kan för att begränsa den informationspåverkan som de alternativa medierna har. Deras största fokus just nu är Twitter-konkurrenten, Parler, som har ökat kraftigt efter att Twitter stängt av USA:s president Donald Trumps konto, enligt Buzz Feed.

Amazon meddelar att de innan midnatt kommer ta bort Parler ifrån deras webhotell, och i praktiken ifrån Internet. Även Google Play och App Store har agerat för att begränsa den nya konkurrenten till Twitter.

”Detta är en samordnad attack av teknikjättarna för att döda konkurrensen på marknaden. Vi var för framgångsrika för snabbt. Ni kan förvänta er att kriget mot konkurrens och yttrandefrihet fortsätter, men räkna inte ut oss”, skriver John Matze som är Parlers grundare.