Prenumerera
Prenumerera

Efter kaoset i Washington när demonstranter intar Kapitolium -Twitter stänger ner Donald Trumps konto i 12 timmar

Gårdagens oroligheter i Washington D.C. förvånar troligtvis inte någon. Den amerikanska valrörelsen och dess efterspel har varit den rörigaste i landets moderna historia, enligt NBC. Under gårdagen stormade och intog Trumpsupportrar Capitol Building, där den samlade kongressen skulle bekräfta elektorskollegiets val av president, Joe Biden. Supportrarna agerade hotfullt och en person uppges vara död, rapporterar BBC.

Black Livs Mater aktivister skapade tumult på flera håll hela 2019 medan Trumpsupportrar skapar oreda genom att inte acceptera valresultatet sedan i november. Under natten till idag är Washington en stad under belägring med utegångsförbud där nationalgardet patrullerar gatorna och torg, skriver Aftonbladet.

Twitter har tagit beslut om att stänga Donald Trumps konto i tolv timmar efter hans tweets i dag kring kaoset vid Capital Hill, skriver Aftonbladet.

Under eftermiddagen, amerikansk tid, kunde den samlade kongressen fortsätta med att bekräfta elektorskollegiets röster, enligt CNN.