Prenumerera
Prenumerera
Official portrait of President Donald J. Trump, Friday, October 6, 2017. (Official White House photo by Shealah Craighead)

Iran begär att Interpol griper Donald Trump

Iran har begärt att Interpol griper Donald Trump för hans inblandning i mordet en iransk general, Qassem Soleimi. 47 andra amerikanska myndighetspersoner vill även Iran att Interpol ska omhänderta beträffande samma ärende. Mordet ska ha ägt rum i januari för 1 år sedan enligt RT.

Iran åberopar Interpols status ”Röd flagg” som innebär ett provisorisk gripande i väntan på att den internationella diplomatin har landar i ett beslut, skriver RT. De 47 övriga som Iran vill få innefattar högre befälhavare vid Pentagon.

Under tisdagens tillkännagav Irans säkerhetsminister att landet förberedd över 1000 sidors dokumentation för att presenteras som bevisning inför en internationell brottsmålsdomstol. Enligt minister har bland annat Donald Trump gjort sig skyldig till terroristhandlingar mot

Det hela handlar om när en amerikans drönare den 3 januari 2020 döde Qassem Soleimi som var en högt uppsatt iransk general. Även FN har beskrivit incidenten som olaglig.