Prenumerera
Prenumerera
Syrien - utbildade - falska intyg
© Jack Nilsson

Krönikör Jack Nilsson: Tjänstemannaansvar och mindre hycklande politiker måste till

Att flera av landets styrande har varit i blåsväder senaste veckan har nog ingen missat. Med dagligt tuggande om restriktioner och ansvar har de stått i snart ett år och sagt åt folket vad som gäller för att i sin tur själv bryta mot det. Att Löfven går och handlar reservdelar till en rakapparat utan munskydd och mitt i en pandemi samtidigt som man att uppmanar att inte besöka köpcentrum och gallerior för att begränsa smittspridningen är inte vad jag vill tala om utan det är dessa förbaskade resor.
Vår finansminister har fått skarp kritik efter att ha synts till vid en skiduthyrning i Sälen strax innan jul. MSB:s generaldirektör Dan Eliasson kom på den brillianta idén att ta en 14-dagars tur till Las Palmas samtidigt som man står och avråder att resa med hänsyn till smittspridningen.
Att man inte lever som man lär är inget främmande och jag är glad att fler Socialdemokrater börjat inse att partiet inte längre är sig likt och drar sig undan. Det som gnager är att ingen ställs till svars. Att Dan Eliasson fortfarande får fritt spelrum efter att ha skämt ut oss och orsakat så mycket skada inom poliskåren, migrationsverket och försäkringskassan är ett kvitto på att Sverige styrs av en mycket korrupt och dekadent politikerkår.
Något som är värt att notera är att samma sak hände i Kanada där deras finansminister valde att åka på solsemester till Karibien istället för att följa landets restriktioner vilket också resulterade i att han fick avgå. I Sverige har man fortsatt förtroende och allt tickar på som vanligt. Våra politiker kommer undan med allting – gång på gång – och vi bara köper det.
Vi måste få till ett tjänstemannaansvar. Det räcker inte att byta ut toppen utan alla myndigheter måste reformeras. Hur länge ska Dan Eliasson få sitta kvar och hur mycket mer ska han hinna förstöra innan människor ser det vi andra ser? Nepotismen är värre än vi tror men i det här fallet är jag övertygad om att han har en eller flera hållhakar på våra politiker.
Jag tror inte att ett #hostainte armband hjälper utan ett nytt ledarskap och det nu.