4 C
Stockholm
lördag, oktober 23, 2021

Bli plusmedlem

spot_img
spot_img

KD i Botkyrka vägrar hjälpa invånare som fått vattnet avstängt i två år

Uppe på en höjd, söder om Botkyrka, ligger området Kagghamra. Områdets pryds av grönskande naturlandskap om sommaren och ligger invid Kaggfjärden som mynnar ut i Östersjön, via en fantastisk skärgårdsmiljö.

I nästan två år har Kargghamraborna varit utan vatten när kommunen drog dra fram ett nytt avlopp. De fick promenerar till närliggande mack för att hämnat vattendunkar för att få livet gå ihop. Vissa familjer tvingades flytta. Linda Winther och Tommy Lundevall har sin 1 åring son Arvid och var drabbade under Lindas graviditet. Vissa boenden har valt att stämma kommunen, enligt Dagens Nyheter.

Högsta ansvariga politiker Stefan Dayne (KD) vill inte erkänna att någonting fel har begåtts. Han vill varken erkänna att kommunen gjort fel eller att de har bestridit de stämningsansökningar som inkommit.

”Jag känner inte till någonting av det här.” säger Stefan Dayne (KD) till Dagens Nyheter. Stefan är KD:s gruppledare och kommunalråd i Botkyrka kommun. Han är dessutom ordförande för tekniska nämnden.

Liknande artiklar

- Advertisement -spot_img

Senaste nytt