Prenumerera
Prenumerera
Av Jordan L'Hôte - Eget arbete, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=15212492

Allt fler diskriminerande åtgärder i spåren av corona och dess vaccin i Europa

EU planerar att införa ett pass kombinerat med vaccinationskort. Coronapass eller liknande har även diskuterat av Nordens ledare denna höst med understöd att FN, rapporterade SR.

Det planerade passet bryter mot UNESCO:s Universella Deklaration om Bioteknik och Mänskliga Rättigheter från 2005 (jmf artikel 6, sektion 1 och 3 och artikel 28). Det är inte möjligt att ingiva begränsningar i medborgerlig dokumentation på grund av hälsotillstånd enligt grundregeln.

Danmark är medlem i UNESCO med trotts detta infördes specialpass i somras för de som inte var smittade, enligt DI.se. Britterna tittar på liknande lösnigar nu, enligt Breitbart. Det blir allt tydligare att politikerna vill göra corona till en ursäkt att kontrollera medborgarnas beteende ytterligare. De finns en vilja att tvinga på även de som inte vill ta vaccinet.

Spanien förbereder exempelvis ett register på alla som vägrar ta sprutan, rapporterar Svenska Dagbladet.