Prenumerera
Prenumerera
©Screenshot

En 63 årig datanörd var Nashville-bombaren – avslutade sitt liv med en smäll som få i staden kommer glömma

Förutom sig själv dödade han ingen. Men smällen i Nashville på juldagen förbryllar trots detta hela världen.

Han var datanörden, enstöringen, som gav bort sitt hus, sin bil, tvättade därpå husbilen och körde ner den till centrala Nashville på juldagen. Där sprängde han sig själv i luften. Den stora frågan är varför. Hans namn var Anthony Warner och hade dessutom via högtalare på husbilen spelat upp en inspelning som uppmanat folk att lämna området. Hans avsikt var därmed inte att skada någon. Han valde en dag och en tid, 06:30 på juldagsmorgonen, där 166 Second Avenue North, som vanligvist är en gata fylld med människor, var tom.

Sen spelades det via högtalarna Petula Clarks gamla megahit ”Downtown” från 1964, så att alla kunde höra:

”When you’re alone and life is making you lonely, you can always go downtown…” sen sprängde hans sig och sin husvagn med det explosiva material som han hade fyllt den med.

© Polisen i USA

Han var ensamvargen, inte gift, inga barn och grannarna visste knappt vem han var. På bilden ser vi honom ifrån skoltiden, där han beskriva som väldigt introvert, spelade golf i skolans lag och fotboll med sin bror hemma på gården.

Enligt en kusin som inte träffat Anthony Warner på 10 år hade de flesta i familjen tappat kontakt med honom.

Han jobbade på en datafirma som sedan 4–5 år tillbaka och var uppskattad för sina kompetenser.

Han gav bort hus och bil och sade till z-flickvännen att han hade cancer. Han sa dessutom upp det uppdrag han hade inom IT innan han avslutade sitt liv i en explosion i centrala Nashville.

Enligt American Foundation for Suicide Prevention presenterar statistisk som tyder på att allt fler män i USA begår självmord.