Prenumerera
Prenumerera
Av Frankie Fouganthin - Eget arbete, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=35890025

Morgan Johansson kallade youtube till möte 2018

Enligt justitieminister Morgon Johansson är det upp till Youtue att bestämma vad de vill ha på sin plattform. Enligt Johansson har inte regeringen försöka påverka eller censurera på något vis, skriver Johansson i Dagens Nyheter angående Youtubes beslut att stänga ner Swebb-tv.

Men vi vet att Google kallades till ett möte med Johansson i april 2018 för att tillsammans med regeringen och Bonniersfären diskutera vad som kan tolkas som olämpligt material på nätet. Nu snart 2 år efter stängde youtube plötsligt permanent av Swebb-TV. Alla de filmer som den populära opinionskanalen byggt upp har även raderats, enligt Fria Tider.

Mötet som hölls 2018 samt avslöjandet om att Googles Sverigechef Anna Wikland har nära till etablerade toppolitiker gör att allting kring Swebb-tv:s nedstägning misstänksamt, skriver FriaTider.