Prenumerera
Prenumerera
Av Ben Shread / Cabinet Office, OGL 3, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=83764351

Johnson förbereder landet för postbrexit – skattereformer och lagstiftningar ska kompensera de som eventuellt förlorar på handelsavtalet, däribland missnöjda fiskare

Under julaftonen kunde Storbritanniens premiärminister Boris Johnson presentera ett färdigt handelsavtal som framförhandlats med EU. Detta sker 1 vecka innan en hård Brexit blev en realitet. Premiärministern ser stora möjligheter i och med den lösning som nu finns. Johnson medger att vissa grupper kan missgynnas av avtalet men bedyrar att regeringen kommer använda lagsstiftning och andra påverkansåtgärder, som nu finns i och med landets frihet, för att kompensera dess samhällssegment.

”We can’t sort of suddenly decide that we’re free and then not decide how to exercise it. This government has a very clear agenda to use this moment to unite and level up and to spread opportunity across the country. That’s what we want to do”, poängterar Boris Johnson, enligt Sputnik News.

Därpå framhåller Johnson att landets finansminister, Rishi Sunak, fått i uppdrag att se över de skattereformer som kommer behövas för att stätta Storbritanniens företagande på rätt kurs, genom brexitavtal och coronapandemi.

Premiärministern uppmanar nu parlamentet i London att godkänna det framförhandlade avtaletet och han är övertygad om att de mest hårdnackande brexitörerna kommer vara nöjda med den lösning som hans regering och EU nu landat i, menar Sputnik News.