Prenumerera
Prenumerera
Bilden faller under public Domain

”Det hela är vansinne” säger föräldrar – Stockholmsstad stänger ner alla barn – och ungdomsidrott

I och med de nya Coronarestriktionerna kommer alla organiserad idrott för barn- och ungdomar i Stockholm, även utomhus.

”Det är vansinne” säger en förälder till Aftonbladet. 

De hela bygger på Stefan Löfvens krav om att all statlig och kommunal verksamhet som inte är nödvändigt ska ställas in. Olika kommuner har tolkat statsministerns direktiv på olika sätt beträffande utomhusidrott. Stockholms stad gör en tuff tolkning av det hela och ett blixbeslut togs om att avbryta all idrottsverksamhet i kommunens regi, även den som sker utomhus. Beslutet träder i kraft redan på Söndag, skriver Aftonbladet.

Den breda ungdomsidrotten kommer nu att stängas ner. På sin hemsida skriver kommunen att ”smittläget i Stockholm är mycket allvarligt. Därför har Stockholms stad beslutat att all verksamhet för alla åldrar är inställd på alla stadens idrottsanläggningar, inom- och utomhus”.

Föräldrarna kontaktar Aftonbladet med ilskna känslor. Barnen är riktigt besvikna och känner att deras jullov är förstört uppger föräldrar som vill vara anonyma. Andra kommuner i närområdet, bland annat Österåker, tolkar inte det som att utomhusidrotten ska innefattas i nedstägningen av verksamheter.

Region Stockholm gick i våras ut med att coronapandemin riskerar skapa psykisk ohälsa hos ungdomar, däribland depressioner. Trots denna kunskap förvärrar kommunen nu de yngres situation genom att kapa ytterligare en social plattform för dem, som dessutom är en verksamhet som främjade deras hälsa.