Prenumerera
Prenumerera
Av Johannes Jansson/norden.org, CC BY 2.5 dk, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=25004085

Moderaterna: globala system ska skapas för klimatet- rika länder ska donera resurser till fattiga

Moderaterna anser att mer behöver göras åt klimatförändringarna, uppger Expressen. Partiet vill se mer av en globalistisk lösning kring klimatåtgärder i framtiden.

Enligt Expressen kommer allt fler klimatrapporter som oroar människor inför framtiden.

Moderaternas klimatpolitiska taleskvinna, Jessica Rosencrantz, anser att hårdhandskarna behöver användas.

– Jag förstår att man kan bli bedrövad när man får de här rapporterna, det blir ju jag med. Och särskilt irriterad blir jag faktiskt på det faktum att vi egentligen vet vad vi ska göra, men vi gör det inte, säger hon till Expressen.

Hon talar om fossilfria energilösningar och M har som ambition att skapa allt mer globalt system för utsläppslicenser eller liknande lösningar. M framhäver detta som en absolut nödvändighet för att lösa klimathotet. Därpå ska rika länder bistå fattigare länder med finansiering till klimatåtgärder och enbart de länder som minskar sina utsläpp ska belönas med handelsavtal, enligt Moderaterna.