Prenumerera
Prenumerera
© Folkhälsomyndigheten

Coronavaccinet kan göra män och kvinnor sterila – forskare och tidigare Pfizerchef varnar

Tidigare Pfizerchef, tillika brittisk medicinvetenskap PhD, Dr. Michael Yeadon och hans tyske forskningsfrände Wolfgang Wordarg har skrivit en ansökan/begäran till Europas medicin myndighet med yrkan på att de omedelbart stätter stopp för studierna på coronavaccin, i synnerhet BioNtech/Pfizer studien, enligt den amerikanska tidningen The Jewish Voice.

Enligt dessa två visselblåsare finns det risk för kvinnlig infertilitet som ett resultat av vaccinet. De kan inte vara helt säkra på detta i och med att testresultaten varit för varierande. Just av den anledningen manar de till försiktighet kring coronavaccinen.

Enligt tidningen National Herald finns det dessutom risk för manlig infertilitet som en bieffekt av vaccinerna som är i medicintillverkarnas utvecklingspipe. Denna studie kommer ifrån Israel och påvisar att spermieproduktionen minskar med omkring 50 % hos män som injicerat vaccinet. Det är omöjligt att för tillfället veta om detta är en tillfällig eller permanent effekt av vaccinationen. Mer definitiva slutsatser kan inte dras förrän forskningsobjekten undersöks längre fram i tiden.