Prenumerera
Prenumerera
Av Carl Ridderstråle - Eget arbete, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=73769436

”Sverige ut ur EU” – Gustav Kasselstrand (AFS) höll tal i Helsingfors

Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrand höll i helgen sitt första tal på finska i förra helgen. Han poängterade hur viktigt det var med enighet mellan grannländerna för att återta makten ifrån Bryssel. Kasselstrand själv har studiebakgrund ifrån Allto-universitet i Helsingfors.

Budskapet som Kasselstrand framförde togs emot med uppskattning av den stora publik som samlats vid parlamentshusets trapp i Finland i Helsingfors.

Sedan EU-inträdet har makt och pengar flyttats från Sverige och Finland till Bryssel, men aldrig någonsin med folkets stöd. Alla löften är brutna, menade Kasselstrand.

AFS-ledare ser det svenska och det finska folket som svikna av ledare som gett efter för globalisternas påtryckningar.

Den svenske politikern pekar på att frivilligt samarbete mellan nationer vore den naturliga vägen in i framtiden för att skapa ett alternativ till brysselbyråkratins maktfullkomlighet.

Mellanstatlig frivillighet, inte överstatligt tvång, är det naturliga sättet att samarbeta, och som våra länder har en lång och framgångsrik historia av. Vi behöver inte ta omvägen via Bryssel, sade Kasselstrand och markerade att socioekonomiskt starka länder i Europa, såsom Schweiz och Norge fortfarande står utanför Unionen.

Kasselstrand påminner om att EU blivit nått helt annat än den handelsunion som den var tänkt ifrån början efter andra världskriget. Han anser att Sverige och Finland är mer än administrativa områden utan är dessa etniska gruppers genom historien hävdvunna boningsplats. Därför ska svenskarnas och finländarnas suveränitet respekteras.