Prenumerera
Prenumerera
Av www.vperemen.com, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=88926927

Ingen signifikant överdödlighet i USA eller Sverige, trots ”pandemin”

Under 2018 avled 2,839 miljoner amerikaner jämfört med 2,635 miljoner hittills under 2020. Korrigerat till årsbasis innebär det att dödstalet för i år slutar på cirka 2,897 miljoner och är endast 2% högre än 2018. USA såsom alla andra västländer har en åldrande befolkning och detta kan mycket väl förklara den marginella ökningen. Den amerikanska statistiken kommer ifrån USA nationella folkhälsomyndighet, Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

Sverige har inte heller någon signifikant ökning av dödstalen iår utan gränsar snarare till underdödlighet skriver Aftonbladet. Corona verkar inte öka dödstalen mer än en tuffare säsongsinfluensa och de åtgärder som vidtagits kan bedömas som kraftigt överdrivna.

Varför ytterligare åtgärder är nödvändiga när statistiken snarare visar att Corona inte ökar dödligheten signifikant är en gåta som Stefan Löfven behöver lösa.