Prenumerera
Prenumerera
Bilden faller under Public Domain

Erdogan önskar att Macron försvinner som Frankrikes president – Frankrike hotar stänga fler moskéer

Turkiets president Erdoğan har uttryck att han ser det som fördelaktigt om Frankrike kan göra sig av med president Emmanuel Macron. Enligt Erdoğan är hans motpart i Frankrike en belastning, rapporterar Sputnik News. Erdoğan har varit öppet kritisk mot Frankrikes hårda hållning mot landets växande muslimska extremism. Fransk polis har gjort tillslag mot moskéer och landets parlament har förbjudit vissa islamistiska organisationer, efter att lärare Samuel Paty mördades av islamistiska terrorister på grund av den liberala undervisning han bedrev, helt utifrån landets läroplan.

”Macron and France are going through a very dangerous period actually. My hope is that France gets rid of the Macron trouble as soon as possible”, sager Erdogan till journalister i Istanbul, skildrat att Sputnik News.

Frankrike hotar samtidigt med att stänger ner upp emot 77 moskéer om församlingarna inte sköter sig i relation till republiken Frankrikes värdegrund, Aljazeera.