Prenumerera
Prenumerera

Demoskop: L långt under spärren och KD sjunker med 1,2 procent

Precis som i SCB undersökning från i torsdags hamnar liberalerna långt under spärren i Demoskops senaste väljarsympatiundersökning, presenterad i Aftonbladet denna morgon. De får 2,8 procent av rösterna och cementerar nu en plats underför riskdagen om denna trend håller i sig fram till valet. Denna siffra är dessutom en nedgång ifrån demoskops senaste undersökning med 0,3 procent. Enligt undersökningsföretagets VD, Karin Nelsson, är stödet nu så lågt att liberalerna inte kan räkna med stödröster.

I den här mätningen har väljarna svarat att de inte vågar rösta på Liberalerna om det vore val i dag, de menar att det skulle vara en bortkastad röst, påstår Karin Nelsson, vd för Demoskop, i en kommentar till Aftonbladet.

Även Miljöpartiet åker ur riksdagen på 3,6 procent. KD sjunker med hela 1,2 procent och hamnar precis som i SCB undersökning allt närmare riksdagsspärren.