Prenumerera
Prenumerera
© Svenska Kyrkan

Svenska kyrkan: Låt fler afganska män få stanna i Sverige – Ser dem som Covidflyktingar

Löfven regeringen har lagt ett förslag som ska göra det lättare gör ensamkommaden flyktingbarn att få permanent uppehållstillstånd i landet. På sin hemsida skriver Svenska Kyrkan att de står bakom detta förslag.

Det är troligtvis miljöpartiet som tryckt på för att lätta upp kraven för uppehållstillstånd. Av någon anledning slutar nu kyrkan upp bakom dessa krav med dessa globalistiska och folkförflyttande intentioner med covidkrisen påverkan på världen ungdomar som argument.

Därmed sluter Svenska kyrkan upp bakom de vänsterliberala kraven.

”Covid-19-pandemin har drabbat ungdomarna hårt, särskilt vad gäller deras möjligheter att hitta en anställning. Svenska kyrkan välkomnar därför förslaget om ändring i förordningen som innebär en lättnad för dessa ungdomar och övriga berörda”, skriver kyrkan.

Den forna statskyrkan är dessutom en organisation som mottagit statsbidrag för att motverka hemlöshet och psykisk ohälsa hos invandrar, lyfts fram i skrivelsen på hemsidan. Detta värdesätter kyrkan trots att allt fler svenska pensionärer hamnar på gatan, enligt bland annat Norran.

Tidigare i höstas gick FN:s flyktingorgan UNHCR ut med att covidkrisen leder till ökande behov om att se över världens flyktingar. Det är tänkbart att ordet covidflykting snart lyfts fram som en term och argument för asyl ifrån liberalvänstern.