Prenumerera
Prenumerera
Av Poltikerveckan Almedalen - IMG_6617, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=61486804 / Copywrite Screenshot

Ordföranden för SD:s ungdomsförbund, Tobias Andersson, fick sitt instagramkonto nerstängt

Tobias Andersson är riksdagsledamot för Sverigedemokraterna sedan valet 2018 och därtill förbundsordförande för SD:s ungdomsförbund, Ungsvenskarna. Han har i flera medier, däribland Sverige Radio, lyfts fram som ett framtidsnamn inom den Sverigedemokratiska rörelsen.

Han har såsom många andra i sin generation varit en flitig kommunikatör på sociala medier. På många sätt har denna kommunikationsform varit ett lyft för demokratin i världen, en kommunikationsform som möjliggjort för folkliga rörelser att kliva fram i många världsdelar. Detta till trots togs hans instagramkonto plötsligt bort denna vecka utan att han fick någon närmare förklaring. Till vår representant på Svenska Morgonbladet skrev han idag en snabb kommentar om att detta skedde i lördags. På tisdagen var kontot återställt för att åter försvinna på tisdagskvällen. Konto var åter påkopplat på onsdag. Det var instagrams ägare, plattformen facebook, som låg bakom nersläckningen. Facebook äger sedan 2012 plattformen instagram som facebook köpte för 1 miljard dollar, enligt di.se.  

Flera andra av Anderssons partikollegor har drabbats av liknande på sociala medier den senaste tiden. Hans partikollega i Stockholm Ghazal Sebarian blev temporärt avstängd ifrån facebook utan förklaring tidigare i höstas, som Svenska Morgonbladet då skrev om.