Prenumerera
Prenumerera
Bilden faller under Public Domain och har ingenting att göra med aktörerna som omnämns i artikeln

Nationalister i Stockholm belyser hur coronarestriktionerna hotar vår demokrati – demonstration på Mynttorget på Söndag

Nu på söndag den 22 november kl. 14 kommer organisationen Stockholmare för ett Suveränt Sverige (SSS) hålla en demonstration på Mynttorget i protest mot Coronarestriktionerna.

Liknande demonstrationen har synts till över hela världen. I Tyskland vill regeringen skärpa Corona restriktioner och införa en pandemilag vilket resulterade i att miljontals människor demonstrerade emot detta på gator och på torg, rapporterar Reuters.

Myntorgsdemonstrationens huvudbudskap är att de restriktioner som vilat över det svenska folket sedan i våras kraftigt inskränker de fri och rättigheter som ligger djupt rotat i våra nationaltraditioner.

Organisationen Stockholmare för ett Suveränt Sverige (SSS) anordnar demonstrationer på Mynttorget varje månad. Organisationen säger sig vara partipolitisk obunden och välkomna alla samarbeten ifrån aktörer som har samsyn kring deras sakfrågor, enligt SSS vk-sida.

Enbart svenska flaggor är tillåtna vid dessa demonstrationer och organisationen har som ambition att lyfta fram ”svenskvänliga” projekt. SSS har en invandringskritisk hållning och vill se ett totalstopp av asylinvandring och motsätter sig dessutom överstatliga organisationer, såsom EU och FN.

Därpå vill de skydda den absoluta yttrandefriheten och den framväxande internetcensuren ser de som högst problematisk.

Just helgens demonstration kommer beröra de inskränkningar av mötesfriheten och andra social friheter som coronarestriktionerna givit upphov till.

Helgens inbjudne talare är den uppsalabaserade konstnären Markus Andersson som gjort sig känd via sina olje – och akvarellmålningar med traditionella nordiska motiv – med en nationalromantisk prägel. Svenska Morgonbladet kontaktade Markus under fredagskvällen och han berättade att hans avsikt är att prata om yttrande – och demonstrationsfrihet och hur den inskränkts av en coronasmitta som har tror är kraftigt överdriven. Hans misstänker att överdriften är en skräckkampanj för att motivera ytterligare inskränkningar av demokratiska friheter vilket varit en trend i flera decennier.

Markus Andersson menar att Stockholmare för ett Suveränt Sverige kämpar för ”tillämpad yttrandefrihet och inte enbart yttrandefrihet i teori”.

Han ser det som oroande att Sverigedemokraterna som vill vara väktare för den svenska nationalstyrkan och de svenska friheterna inte ser på denna utveckling med kritiska ögon utan istället har hetsat på för mer restriktioner och inskränkningar av medborgarnas rättigheter.