Prenumerera
Prenumerera
© Skärmdump

Islamistiskt parti – Nordiska Avdelningen – hotar att skapa inbördeskrig i Sverige – ”passa er jävligt noga” säger partisekreteraren

Ett islamistiskt parti, Nordiska Avdelningen, riktar via en Youtube-video skarpa hot mot det svenska samhället och den svenska demokratin. Deras sekreterare, som han själv benämner sig som, Krar Al-hamede, säger att organisationens medlemmar känner oro kring Sverigedemokraternas frammarsch och anklagar partiet för att vara rasistiskt och ett hot mot minoriteter.

Krar fastställer att hans organisation vill förklara krig mot den svenska staten om Sverigedemokraterna kommer till makten i landet. De vill då starta ett inbördeskrig med ambition att störta statsmakten – väpnat uppror kommer att användas vid sidan av cyberattacker och annan samhällsomstörtande verksamhet. I videon påpekas det att organisationen har förgreningar i hela landet, ifrån Haparanda och Piteå till Skåne med stora fästen i  Mellan Sverige – däribland i Stockholm.

”Vi är redo så fort…samma ögonblick som Sverigedemokrater får makten i landet så kommer odemokratin att ogiltigförklaras…och då kommer vi också att ogiltigförklara svensk lag…då kommer inbördeskrig att förklaras…” säger avdelningens sekreterare, Krar Al-hamede, i videon.

Partiet verkar hylla Socialdemokraterna och i klippet omnämns Socialdemokraternas som ett ”bra parti”. Organisation meddelar dessutom att den har vissa krav som ska framföras till socialdemokratin vid en förhandling samtidigt som de hotar med direkt terror och våld mot sina meningsmotståndare. Exempelvis skåningarna anser partisekreterare Krar ska passa sig ”jävligt noga”. Hatet mot just skåningar verkar härstamma ifrån partiets misstycke mot det slöjförbud som är på tapeten i Skurup samt att Sverigedemokraterna har starka baser i just Skåne.

Partisekreteraren har som ambition att ställa Sverigedemokrater och övriga samhällsfunktionärer inför rätta om de har åsikter som inte faller partiet i smak.

Videobudskap kan falla under brottsbalkens paragrafer om uppvigling, olaga hot och eventuellt brott mot rikets säkerhet om Krar Al-hamede är en ”Svensk” medborgare som då direkt uppmanar och erkänner att han och andra planerar statskupp.

https://www.youtube.com/watch?v=ANDseeI_Bj8&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1wVlbYbSnrV2mGJjKhCiuPIwHtBYXs-xl7k_62PjLMSuPaxnxJcET0k-k