Prenumerera
Prenumerera
© Kremlin.ru

Budskap ifrån Ryssland till 6,5 miljoner flyktingarna ifrån Syrien – Återvandra

Flera miljoner syrier befinner sig inte längre i sitt hemland som ett resultat av det inbördeskrig som där länge härjat. Men det är återigen stabilt i Syrien och enligt Rysslands president Vladimir Putin vore det bäst för Europa och Syrien att denna population återvandrade.

Putin har i måndags haft ett sammanträde med Syriens president Bashar al-Assad där frågan berördes. Putin markerar att de länder som mottagit dessa flyktingar drabbats av ekonomiska kostnader av monumentala proportioner. Putin anser att läget i Syrien är stabilt nog för återvandring och så ska situationen ha varit i flera år nu, menar han, enligt Sputnik News. Dessutom är de flesta invandrare ifrån Syrien unga män som Putin bedömer är lättpåverkade av islamistiska krafter.

– Tyvärr befinner sig över 6,5 miljoner flyktingar för närvarande utanför Syrien. De flesta av dem är anställningsbara medborgare som kan och borde delta i återställningen av sitt land. Bortsett från det tjänar deras återvändande mottagarländernas intressen, först och främst Syriens grannar, sade den ryske presidenten enligt Sputnik News.

Det är fullt tänkbart att världskonservatismens stafettpinne delvis kommer hamna hos Vladimir Putin nu när Donald Trump förlorat valet i USA.