Prenumerera
Prenumerera
Av Carolina Antunes - https://www.flickr.com/photos/palaciodoplanalto/49619407017/in/album-72157713359070158/, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=88140400

Brasilien stoppar kinesiskt coronavaccin

Sinovac Biotech är det kinesisksa läkemedelsbolag som utför tester för coronavaccinet i brasilien. Det har förelegat politiska strider kring just detta arbete och nu har Brasilien stoppar just dessa virustester. Enligt brasilien har en ”allvarligt skadlig händelse” inträffat under testningen, enligt Dagens Industri.

Det är inte fastställt vad som skett och om det har direkt med vaccinet att göra. Just detta vaccin har varit inblandat i en politisk konflikt mellan president jair Bolsonaro och dennes hälsominister Nelson Teich. Bolsonaro har reda sagt nej om att köpa in Kinesiska vaccin med argumentet om att det brasilianska folket ”inte ska vara någons försökskanin”. Bolsonaro känner mer förtroende som Astra Zeneca utvecklar i samverkan med Oxford University, rapporterar dessutom Dagens Industri.