Prenumerera
Prenumerera
Bilden faller under Public Domain

Laxå: Kristdemokratiska kommunalrådet vill ta emot fler invandrare – ”ta hand om sin nästa”

Laxå kommun ligger i topp om hur många nyanlända som svenska kommuner tagit emot. Trots detta vill kommunalrådet Bo Rudolfsson (KD) ta emot fler då det finns pengar att hämnat ifrån staten för mottagandet, berättar han för SVT Örebro.

Kommunen ligger i Örebro län och antalet utrikesfödda i just Laxå har ökat med över 30 procent på sju år. Var femte invånare var år 2019 födda utomlands. Kommunalrådet Rudolfsson anser att Kristdemokraternas värdegrund om att man ska ta hand om sin nästa väl passar ihop med stort flyktingmottagande.

– Vi tjänar alla på detta, påstår han och säger att kommunen vore ”fattigare” utan alla invandrare, säger Rudolfsson till SVT Örebro.

I trots av kommunalrådets påstående tvingades kommunen planera besparingar inom vård och omsorg under 2019, rapporterade NA.