Prenumerera
Prenumerera
© jack Nilsson © Privat

Krönikör Jack Nilsson: Glöm inte tjejerna som islamisterna mördade – men respektera att dödsvideon inte får spridas – i respekt för deras integritet

Ännu en person – en 71-årig dam – dömdes igår till sex månaders villkorligt fängelse efter att ha delat Marocko-videon på de två flickorna. Videon som spreds i samband med händelsen visar tydligt hur de sågar av huvudet på en av flickorna medan hon skriker efter sin mamma. Enligt åtalet ska delningen ha skett på Facebook-sidan ”Ja till frihet – nej till islam” strax efter mordet.
Tio andra har också dömts där bland annat en 29-årig kvinna i förra året dömdes till 80 timmars samhällstjänst. Hon ska även att betala 2 900 kronor till var och en av Louisa Vesterager Jespersens föräldrar.
Flickornas årsdag börjar närma sig och det har redan gått två år sedan Louise och Maren under en vandring i Atlasbergen i Marocko föll offer för Islamiska staten. En grupp barbarer smög upp på natten, drog ur tjejerna ur tälten och sågade av deras huvud medan en filmade. Den otroligt otäcka filmen postades sedan på nätet och ett foto på deras huvud skickades även till en av deras föräldrar.
Totalt har 24 islamister åtalats för morden och samtliga som utförde själva handlingarna dömdes till döden. En del länder hjälptes åt att försöka få bort videon från nätet men vi alla vet att det är omöjligt. Föräldrarna känner fortfarande stor sorg och uppmanar eller snarare ber människor att sluta posta videon för det är trots allt deras döttrar på film.
Islamismen är ett världshot och kan drabba vem som helst, var som helst och när som helst. De skyr inga medel och ser västvärlden och oss som satans verk.
17 december 2018 är en dag vi aldrig kommer att glömma. 🌹