Prenumerera
Prenumerera
tar hem trupperna från afghanistan 31 augusti
Bilden faller under Public Domain

Joe Biden blir USA:s näste president – 77 år gammal – landets äldsta genom tiderna

Joe Biden har vunnit det amerikanska presidentvalet enligt det flesta etablerade medierna och bedömarna i västvärlden. Anledningen till detta är att hans försprång i delstaten Pennsylvania drygas ut vilket ger honom 20 elektorsröster och därmed passerar de 270 elektorsröster som behövs för att bli USA:s president. Dessutom leder han över Donald Trump i den övriga småstater som inte än är färdigräknade. De poströster som finns kvar att räkna har hittills varit övervägande för Joe Biden. Detta tyder på att Bidens ledning enbart kommer att öka, enligt SVT.

Även CNN och Associated Press delar denna uppfattning.

Joe Biden är 77 år gammal och han blir således landets äldsta president genom tiderna enligt SVT.Twitter skriver Donald Trump att ”Jag vann det här valet, STORT!”. Detta uttalande i samklang med anklagelser om valfusk som riktats mot flera delstater ifrån allmänhet och republikanska representanter.