Prenumerera
Prenumerera
Av Ingen maskinläsbar skapare angavs. Nordelch antaget (baserat på upphovsrättsanspråk). - Ingen maskinläsbar källa angavs. Eget arbete antaget (baserat på upphovsrättsanspråk)., CC BY-SA 2.5, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=715191

Sandviken: Tonåring rånad inatt – sjunde fallet på kort tid – trend i även Gävle

En 15-årig kille blev rånad under torsdagskvällen i Sandviken. Dådet inträffade vid 21-tiden. Polisen åkte till platsen för att påbörja en utredning efter att tonåringen själv gjorde en anmälan, enligt SVT.

– Två personer hotade honom och tvingade till sig hans skor och jacka, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson RLC Mitt till SVT.

Sedan i somras är detta det sjunde rånet i Sandviken mot unga män. Polisen söker likheter mellan rånen i sin jakt på gärningsmännen.

Även andra Gävleborgskommunerna har haft problem med tilltagande förnedringsrån. För några veckor sedan rånades en kvinna i 30 årsåldern och rånade slog hennes barn i Gävle, enligt Aftonbladet. Därpå har området Sätra i Gävle drabbats av en våg förnedringsrån mot ungdomar av den grövsta karaktären sedan årsskiftet, enligt GD. Enligt GD reportaget har de utsatta ungdomarna drabbats av psykologiska men som kan vara svåra att råda bot på.