Prenumerera
Prenumerera
polis - åtalas - skickade inte patrull - vid pågående våldtäkt
CC BY-SA 4.0 WikiaWic

Personal i hemtjänsten utsattes för stenkastning

Enligt P4 Skaraborg har ett ungdomsgäng med stenar och hotfulla glåpord anfallit en anställd inom hemtjänsten. Attacken inträffande i förra veckan och en ”vakt” har behövt tillkallas för den berörda personens säkerhet.

– Det här är väldigt oroväckande givetvis och vi ser väldigt allvarligt på det här. Och av den information jag har fått så är det tyvärr inte första gången man har varit utsatt i just det här området, säger Malin Wihlborg, vård- och omsorgschef i Mariestad.

Malin Wihlborg poängterar dessutom att det är upprörande att dessa övergrepp mot välfärdspersonal och blåljuspersonal får fortsätta. Frågan diskuteras vidare inom kommunledningen. Hennes förhoppningen är att polis och socialtjänst tillsammans ska kunna få bukt på dessa ungdomsgäng.