Prenumerera
Prenumerera
Creative commons Frankie Fouganthin

Ung man grovt misshandlad i Linköping under natten

En man i 20 ålder har med tillhyggen grovt misshandlats på en av Linköpings kändaste nöjesgator – Ågatan. Dådet ska ha skett framför många vittnen under gårdagsnatten. Tre personer ska ha gripits enligt polisen ska det hela ska ha skett utanför en nattklubb. Polisen rubricerar det hela som mordförsök då våldet ska ha varit så pass grovt, rapporterar Aftonbladet.

– Han har tillfogats skador med ett tillhygge, vilken typ av tillhygge det rör sig om och var skadorna är placerade håller vi oss för själva än så länge, säger Lars Göran Nilseryd vakthavande befäl på polisen i region Öst, till Aftonbladet.

Polisen kommer under dagen undersöka det material som finns på övervakningskameror och förhöra vittnen.

Enligt polisens hemsida har en åklagare redan tagit över förundersökningsledningen och alla frågor om ärendet hänvisas sedan dit. Det misshandlade mannan fördes till sjukhus igår natt med omfattande skador.