Prenumerera
Prenumerera
© Blåljusbilder

Smash and grabb kupp – Gärningsmännen flydde i en Mercedes

Tidigt under morgonen genomfördes en smash and grabb-kupp i Stockholms finare områden på Norrmalm. En bil körde rakt i en lyxbutik och tog med sig dyra föremål därifrån, däribland vinterjackor värda 15 000 kr.

– Vi tittar nu på om det finns övervakningskameror, säger Anders Bryngelsson, polisens presstalesperson, rapporterar Aftonbladet.

Det ska finnas ett vittne som såg händelseförloppet som dessutom blev hotad med pistol under det pågående brottet. Efteråt flydde gärningsmännen ibland annat en blå Mercedes, enligt Aftonbladet. Enligt somliga vittnesuppgifter ska flera bildar har lämna platsen i all hast efter brottet, skriver Polisen på sin hemsida.

Det hela skedde vid 05 tiden och polisen larmades relativt omgående. Butiken finns på Kungsgatan i innerstadsstockholm och heter Mooses Knuckles.

Polisen utreder händelsen som grov stöld och olaga hot. Platsen är avstängd för brottsundersökning med polisens tekniker och ännu har inga misstänkta gripits.

Mercedes producerade ett prestigebilmärke på 1920-talet som fick gott rykte på racingbanorna i Europa – racingbanor som på den tiden var ett överklasstillhåll. Idag har bilmärket blivit statussymbol för kriminella.