Prenumerera
Prenumerera
© News Øresund - https://www.flickr.com/photos/newsoresund/34943326844/ © Inthevidual

Jimmi Åkesson: Vill fälla regeringen först – Reformera las därefter – Tror att Sjöstedt bluffar

Jimmie Åkesson var tydlig i en intervju i Svenska Dagbladet. Hans ambition är att först fälla regeringen och sedan genomdriva las-förändringar.

Frågade om förändrad arbetsrätt har blivit högst aktuell då en av arbetstagarparter, LO, inte accepterade näringslivets slutbud. Åkesson delar inte LO:s skepsis mot förslaget. SD ser det som positivt att mindre företag ska erbjudas fler undantag kring turordningsreglerna vid uppsägning, säger Åkesson till Svenska Dagbladet. Det som skiljer SD ifrån de borgerliga partierna är att de vill se en förstärkt A-kassa.

Åkesson säger att SD är ett mittenparti i just arbetsmarknadsfrågorna och bedömer att det går att hitta en symbios mellan trygghet och rörlighet. Jimmie Åkesson försökte få till ett möte med LO i våras för att diskutera just detta, men möttes enbart av en kall hand.

– Jag riktade en personlig skrivelse till Karl-Petter Thorwaldsson innan han avgick där jag mer eller mindre vädjade om ett möte. Men LO har konsekvent vägrat prata med oss, sade Åkesson till Svenska Dagbladet.

Åkesson tror emellertid inte at det blir något extra val Han tror att Sjöstedt bluffar och att Löfven kommer ”syna” den bluffen.