Prenumerera
Prenumerera
Av Holger.Ellgaard - Eget arbete, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=7251601

Tensta: Kriminella gäng utfärdade och verkställde utegångsförbud

Det är inte bara i Göteborg de kriminella gängen övertagit våldsmonopolet vid tillfällen.

Kriminella gäng i Tensta, Stockholm, har utfärdat utegångsförbud i den förorten rapporterar TV4 Nyheterna. Enligt polisen ska det kriminella gänget hotat att utsätta de som bröt mot utegångsförbudet för våld.

Det var personer från de här grupperingarna som var ute och berättade för medborgare att ni inte ska vara ute efter klockan 18. Det där spred sig som en löpeld bland de som bodde i området, säger Therese Rosengren, chef i polisområde Rinkeby, till TV4.

Den hela ska ha upptäckts av polisen i augustis slut och det verkar ha kommit som en överraskning för myndigheten. Även Sveriges inrikesminister Mikael Damberg verkar vara ovetande över denna utveckling som troligtvis pågått ett tag.

– Jag har inte hört talas om det tidigare. Jag är säker på att polisen tar de uppgifterna på stort allvar och ser till att göra klart att i Sverige gäller svensk lag och den gäller lika för alla. Det är inga kriminella som får sätta gränser för andra hederliga medborgare, säger inrikesminister Mikael Damberg (S) till TV4 Nyheterna.