Prenumerera
Prenumerera
Bilden faller under Public Domain

Malmö stad tvingar hyresvärdar att öronmärka bostäder åt socialfall

Malmöstad kräver nu att var femte lägenhet som byggs i Malmö ska öronmärkas för personer på olika former av försörjningsinsatser ifrån samhället, rapporterar Hem och Hyra. Detta är ett krav som riktas till framtida bostadsbyggare i kommunen.

Orsaken till beslutet är att kommunen anser att privata hyresvärdar för sällan godkänner hyresgäster som går på försörjningsstöd. Detta är att betraktas som en tvångsåtgärd ifrån en kommun som har sociala problem bortom all kontroll.

– Det här var enda lösningen, som vi kunde se det, för att få alla att ta sin del av ansvaret i stället för att några få hyresvärdar får bära hela bördan, säger Andreas Schönström (S), ordförande i tekniska nämnden, till Hem & Hyra.

Ambitionen är dessutom att fördela bidragstagare över hela staden så att de inte koncentreras till ett och samma område menar Andrea Schönström dessutom.