Prenumerera
Prenumerera
Av Carlos Delgado, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=18900094

Paris: Högstadielärare halshöggs efter att han presenterat karikatyrbilder på Profeten Muhammed

En lärare ska ha halshuggits av en förövare i Paris. Detta antas ha hänt efter att läraren visat karikatyrer på profeten Muhammade. Den misstänkta förövaren har skjutits av fransk polis och avled därpå som ett resultat av skadorna, enligt Svenska YLE.

Den manliga läraren ska troligtvis ha fått halsen avskuren utanför en skola i förorten Conflans Saint Honrone i västra Paris under förmiddagen idag. Området är av mångkulturell art.

Den misstänkta Gärningsmannen greps utan för skolan men började hota polisen med kniv vilket resulterade i att denne sköts, skriver även Svenska YLE.

Enligt den franska tidningen Le Parisien ska offrat varit en historie-och geografilärare vid ett högstadium. Han ska under en lektion ha uppvisat karikatyrbilder på profeten Muhammed i samband med en diskussion om yttrandefrihet och mördades troligen för den handlingen av en man som polisen tror har terroristkopplingar. Le Parisien skriver även att den misstänkte gärningsmannen härstammar ifrån Algeriet.