Prenumerera
Prenumerera
© News Øresund - https://www.flickr.com/photos/newsoresund/34943326844/ © Inthevidual

SD växer i ny Novus-undersökning – Socialdemokraterna och Liberalerna minskar

SVT presenterade under morgonen siffror ifrån den väljarsympatiundersökning som de beställt via Novus. Sverigedemokraternas växer sig allt starkare enligt mätningen. Även Vänsterpartiet verkar göra framsteg i opinionen på socialdemokratins bekostnad. Las-konflikten mellan Sjöstedt och Löfven har troligtvis krönt V-ledare till arbetsrättens försvara hos vissa samhällsgrupper, därav högre stöd för V.

SVT presenterade hela undersökningen på sin hemsida. Halva mandatperioden är nu gången och förändringar har skett på den politiska arenan. Liberalerna och Socialdemokraternas har en statistiskt säkerställd nedgång av sitt väljarstöd. Vänsterpartiets och Sverigedemokraterna uppgångar är säkerställda.

Kritiken mot Nyamko Sabuni är troligtvis befogad och kommer att växa när både debattinsatser och väljarstöd är på väg att krascha.

– Liberalerna ses som ett direkt stödparti till regeringen, det har inte gynnat dem. Partiet har legat under riksdagsspärren i alla undersökningar som gjorts efter valet, säger Torbjörn Sjöström, vd på Novus till SVT.