Prenumerera
Prenumerera
CC BY-SA 3.0 Frankie Fouganthin (Löfven) CC BY 2.0 News Oresund - Almedalsveckan Visby Isabella Lovin_20160708_0068 (Lövin)

Socialdemokraterna ger vika för MP i migrationsfrågan

S och MP ska enligt uppgifter vara så pass överens kring migrationsutredningen att de nu är beredda att skicka den på en remissvända. Tydligen ska flera tillägg han gjorts för att göra miljöpartiet nöjda, skriver Expressen.

Ett av tilläggen ska handla om den beryktade gymnasielagen som ger ensamkommande ”barn” utan asylskäl möjlighet att få stanna i Sverige om de studerar på gymnasiet och inom en viss tidsrymd därefter blir fastanställda. Denna lagstiftning ska tydligen få finnas kvar till viss del. Enligt Expressens källor ska MP även krävt förändringar om att tillfälliga uppehållstillstånd lättare ska kunna omvandlas till permanenta, skriver dessutom Expressen. 

Samtidigt möter förslaget omfattande kritik och betraktas som socialdemorkatins kapitulering för Miljöpartiet. Moderaternas migrationspolitiska talesperson, Maria M Stenergard, skrev på Twitter:”Det går nu att live bevittna S totala kollaps i migrationsfrågan…”.