-8 C
Stockholm
lördag, december 4, 2021

Bli plusmedlem

spot_img

Natalie utsattes för sexuellt våld på tunnelbanan av invandrargäng – Aftonbladet intervjuade henne men publicerade aldrig

I fredags skulle Natalie Stern ta SL-tunnelbanan in till Stockholms city. Ett invandrargäng fick då syn på henne och anföll med våld och sexuella påhopp/beröring. Natalie blev grovt trakasserad. När hon sa ifrån svarade de med ”vad sa du din lilla hora?”. Allting övergick till regelrätt misshandel inför tunnelbaneresenärer som inte agerade utan bara tittade på.

Det var vid 21 tiden i fredags som Natalies liv skulle förändras för alltid. Hon var på väg till innerstan och klev på tunnelbanetåget vid Midsommarkransen. På grund av spårarbete var hon tvungen att byta tåg och kunde inte åka raka vägen till city. Det är inte helt otänkbart att grabbgänget som valde ut hennes om offer uppmärksammade henne vid just denna övergång.  Natalie minns det som 3 araber och en afrikan mellan 22 och 27 års åldern som roade sig med att ge sig på henne.

Svenska Morgonbladet talade med Natalie under helgen. Hon är givetvis fortfarande väldigt chockad och ledsen över det som hände. Hon är traumatiserad och det märktes på hennes röst, när hon trots allt detta samlade styrka för att återberätta det som hände för oss. Natalie har drabbats av en hjärnskakning samt skador på bland annat revben och kan bara se på ena ögat för tillfället. Det våld som brukades mot henne var hänsynslöst och brutalt. Kvinnosynen som uppvisades hör inte hemma i den civiliserade delen av världen.

– Jag klev på tunnelbanan och precis när jag satte mig ned så kommer det någon och sätter sig på mig.

Natalie minns det som att han satte sig på hennes höft och började titta på henne på ett obehagligt vis. Hon säger till honom att flytta på sig men fick som svar, ”vad säger du?”. Hon bad honom att flytta på sig igen och får som nytt svar, ”vad säger du din lilla hora?”. Det är då han ger henne ett första slag i ansiktet och skrattat samtidigt högljutt.

Hon försökte ta sig därifrån. Men då insåg hon att han inte var ensam. Plötsligt, innan hon hann ge sig av, satte sig ett gäng killar sig ner runtom henne. När hon försökte avvika ställde de sig upp och blockerar henne. En av de andra killarna började dessutom slå henne och det var nu hon drabbades av riktig panik. Hennes instinktiva tanke var att försvara sig. Men de blockerade henne från att slå tillbaka. Hennes nästkommande tanke var att hon höll på att bli rånad. Men den sexuella beröringen ifrån gänget blev allt intensivare och det tedde sig mer vara ett förnedringsövergrepp med sexuella inslag än någonting annat.

– Totalt var det 4 killar. De blockerar vägen för mig när jag försöker ta mig därifrån. Jag skriker efter hjälp och tar fram min telefon och försöker ringa 112. Då blir gänget än mer aggressiva och tar ifrån mig telefonen.

Natalie berättar hur de kallar henne för hora och hon försökte skydda sig ifrån slagen. Hon skrek upprepade gånger på hjälp ifrån sina medresenärer, utan att få någon respons alls. Äntligen, vid Mariatorget, stannade tunnelbana och Natalie försökte då tas sig ut på perrongen. Hon lyckads och klarade dessutom av att få med sig handväska och mobiltelefonen som killarna hade slängt undan på golvet i vagnen. Det är nu hon hastigt tar en bild på en av gärningsmännen med sin mobilkamera.

Männen följde efter henne ut på perrongen och knuffade där omkull henne. Hon återberättar hur sparkar och slag träffade henne i både huvudet och på revbenen när hon låg omkullkastad. De hotade henne att de skulle våldta och mörda henne.

– De sa hela tiden, om och om igen, hora jag ska knulla dig och att de skulle döda mig.

Trots sexuellt våld samt misshandel av grövsta natur och en tunnelbana full av resenärer, reagerade ingen. Medresenärerna lätt bara misshandeln p gå, i både tunnelbana och plattformen.

– Det var kanske 50 personer på vagnen, en hel del folk iallafall, men ingen hjälpte mig.

Natalie berättar för oss att hon vid ett tillfälle informerade gänget om att tunnelbanevagnen hade övervakningskamera och att det skulle gripas för sina handlingar. De bara skrattade åt hennes påpekande. En i gänget ställde sig till och med på tunnelbanestolen och pekade finger åt kameran, och skrek återigen ”jävla hora”.

Någon på tåget eller på perrongen hade kontaktat SL:s jour, då det minuter efter misshandeln på perrongen dök upp två säkerhetsvakter.

Natalie hamnade slutligen på akuten. Hon skickades hem med smärtstillande medicin och en remiss till en ögonläkare, då hon som sagt än idag bara kan se på ena ögat.

Natalies känslor idag

– Det var det värsta som jag någonsin varit med om. Jag känner mig så otrygg och har så ont. Jag kan inte ens se på ena ögat.

Natalie har upprättat en polisanmälan och polisen kommer att begära ut övervakningsfilmerna ifrån SL.

När vi frågar henne om hon känner att situationen i Stockholm med invandrargäng och oprovocerat våld har ökat så säger hon att hon känner så.

– För 10 år sedan var detta inte vanligt förekommande. Det har blivit värre och gängen vet att de kommer undan. Folk ger sig inte på dem och myndigheterna vågar inte alltid göra något då det kan tolkas som rasistiskt, tror jag. Därför vågade ju en av killarna se rakt in i övervakningskameran utan att vara orolig.

Etablerat media vägrar skriva om incidenten

Aftonbladet har varit i kontakt med Natalie under den gånga helgen. De har ställt frågor och skapat sig en bild om vad som hände. Men de har valt att inte publicera hennes berättelse. Media har i en demokrati en granskande funktion och det är problematiskt att stora mediakanaler blundar för den växande problematik som den misslyckade integrationen skapar för landets svenska kvinnor.

– Jag vet inte varför det inte gör det, men kan tänka mig att de tycker att det kan vara rasistiskt att skildra händelsen, berättar hon för oss.

Svenska Morgonbladet har varit i kontakt med Stockholmspolisen presstjänst som uppger att ärendet är högst levande men att inget har gripits för tillfället. Vår redaktion har begärt ut utredningshandlingar ifrån polisen och vår förfrågan kommer att sektressprövas. Enligt förvaltningslagen ska sekretssprövning ske skyndsamt. Förhoppningen är att kunna följa upp ärendet inom kort.

Liknande artiklar

- Advertisement -spot_img

Senaste nytt