Prenumerera
Prenumerera
CC BY-SA 3.0 Holger.Ellgaard

Stockholm: Nytt rekord i antalet skjutningar – trots operation Rimfrost

I år, 2020, har det skett 97 skjutningar i Stockholm. Detta är fler än framtill denna period förra året, skriver Aftonbladet. Just Stockholmsområdet har haft den kraftiga ökningen enligt Aftonbladets kartläggning.

Trots den stora satsningen mot gängvåldet som polisens operation Rimfrost innebar ökar problemen med skjutningar och gängrelaterad brottslighet – detta trots pågående pandemi, rapporterade SVT häromveckan.

– Jag kan med säkerhet säga att vi har förhindrat grova våldsbrott så jag påstår att vi har reducerat det dödliga våldet, säger Stefan Hector, nationell kommenderingschef för Operation Rimfrost, till SVT för över 2 veckor sedan.

Ändå ser Sverige denna utveckling med ökande skjutningar. Den svenska polisens trovärdighet och handlingskraft hamnar återigen i rampljuset