8.3 C
Stockholm
onsdag, september 22, 2021

Bli plusmedlem

spot_img
spot_img

Ungdomshandledare i Göteborg hade koppling gängbrottslighet

En ungdomshandledare som arbetat med unga i riskgrupper har dessutom haft kontakt med ledande kriminella i Backa, Göteborg. Enligt polisen är mannen ”centralt placerad” och var deltagare vid det stora gängmötet på Posthotellet i Göteborg, skriver GT.

Mannen själv nekar till alla gängkopplingar men kommunen i Göteborg kommer nu att utreda honom. Han har redan åtalats för olagliga mångmiljonaffärer med bilar och värdesaker, parallellt med sitt arbetet med ungdomar i riskgrupper, enligt GT.

Backagänget är inte enbart ett kriminellt gäng utan en aktiv del av ett parallellsamhälle som växer fram. Gänget gör symboliska markering om att de tagit över lagen i vissa områden genom att ta de bort trafikskyltar – en markering om att ordningsmakten inte längre har kontroll, skrev SvD i september.

 

Liknande artiklar

- Advertisement -spot_img

Senaste nytt