-5.8 C
Stockholm
fredag, december 3, 2021

Bli plusmedlem

spot_img

Krönikör Jack Nilsson – Islamisternas hot mot Europas politiker

Efter Stram Kurs turné runt om i Sverige där man brände koraner för att demonstrera mot islamiseringen och för yttrandefrihet har al-Qaida nu satt Rasmus Paludan på sin dödslista där de uppmanar alla sina anhängare att attackera honom. Hotet framfördes i nättidningen ”One Ummah” där al-Qaida också vände sig mot det franska satirmagasinet Charlie Hebdo som nyligen återpublicerade sina karikatyrer av profeten Muhammed.
Hotet verkställdes i fredags när en islamist beväpnad med en köttyxa attackerade två oskyldiga i närheten av Charlie Hebdos gamla kontor i Paris och skadade båda svårt. På grund av dödshotet och terrordådet har den danska underrättelsetjänst stärkt säkerheten kring Rasmus vilket innebär att det avsätts ytterligare resurser för att beskydda honom. Förutom Rasmus så är den holländska politikern Geert Wilders, den danske tecknaren Kurt Vestergaard och Lars Vilks också med på dödslistan.

Liknande artiklar

- Advertisement -spot_img

Senaste nytt