Prenumerera
Prenumerera

Högst risk för viltolyckor vid denna tidpunkt på året

Oktober och november är den tidpunkten på året då risken för att köra på ett rådjur är som störst rapporterar via.tt.se. Olyckor med rådjur ökar i Samtliga län i riket och allra mest i procent på gotland där olyckorna fördubblats på fem år enligt via.tt.se. 

– Viltolyckor är fortsatt ett stort problem i Sverige. Vi har sett en ökning av dessa under flera år och trenden ser tyvärr ut att fortsätta. I gryning och skymning så löper man störst risk för viltolyckor, det är då som flest djur förflyttar sig för att leta föda. Håll uppsikt längst med vägkanterna och anpassa farten och försök förutse var djur kan dyka upp, säger Johan Granholm motorexpert på försäkringsbolaget If.

Allra högst risk i förhållande till antalet bilar på vägarna finns i Kalmar län och Kronobergs län (via.tt.se).