Prenumerera
Prenumerera
CC BY-SA 4.0 Frankie Fouganthin Amanda Lind nyinviger Livrustkammaren den 17 juni 2019.

Lättade regler för publika-evenemang – trots ökad smittspridning i Sverige

Smittspridningen Sverige av covid-19 ökar men trots detta har regeringen valt att lätta på regler kring publika-evenemang. Kultur- och idrottsarrangemang tillåts inom kort ha 500 i publiken, även om de behöver sitta glest, rapporterar SVT. Även restauranger med artistarrangemang får det lättare att köra sina evenemang.

– Vi vet att ordningslagen har slagit lite trubbigt ibland, till exempel för restauranger. Vi behöver hitta regler som gör att vi kan ha en uthållighet på sikt, säger kultur – och idrottsminister Amanda Lind (MP) i Aktuellt under tisdagskvällen.

De lättade restriktioner kommer börja gälla ifrån oktobers mitt, förutsatt att smittläget inte avsevärt förvärras de närmaste veckorna. Regeringen fastställde att lättade restriktioner inte var på tal för en vecka sedan men verkar ha kommit på nya tankar.