Prenumerera
Prenumerera
Bilden faller under Public Domain

Centerpartiet: Invandring viktigare än god svensk ekonomi i lågkonjunktur

Centerpartiet är solklara och distinkta i sin intention – asylrätten är av högre prioritet än hur ekonomin påverkas av denna massinvandring. Centerns vikarierande ekonomipolitiska talespersoner, Rickard Nordling, framför denna linje i en intervju med Dagens industri.

I intervjun klargör Norling att invandringens kostnader måste få drabba vår ekonomi. Partiets viktigaste princip är att människor ska få komma till Sverige.

– Vår ingång är att vi ska värna asylrätten och ta emot de som behöver hjälp. Det är det som sätter ramarna, inte ekonomin, för hur mycket Sverige klarar av, säger han till Dagens industri. Nordling argumenterar bland annat för att landets sjukvård erfordrar utländsk arbetskraft och förklarar att partiet ser en ”nybyggartanke” kring invandringen. Han är väldigt vag kring hur stora mängder invandrare som Centerpartiet vill föra in i Sverige.

EU-kommissionären Ylva Johansson (S) presenterade nyligen kommissionens migrationsplan där fler länder i Eu ska tvingas ta emot flyktingar, enligt Europaportalen.

En flykting och dennes asylrätt fastställs i FN:s flyktingkonvention från 1951. Sverige har förbundit sig till bland annat denna konvention som idag ligger till grund för den invandringspolitik som vi fått under efterkrigstiden. Källa: Nationalencyklopedin