Prenumerera
Prenumerera
CC BY 2.0 JohnnyMrNinja, Hunden i bilden har ingenting med inslaget att göra

Kennel i Norge är misstänkta för omfattande tidelag

Norska TV2 rapporterar det i vårt grannland har sedan i juni nystats upp en stor skandal där hundar systematiskt utsatts för tidelag. Utredningen inleddes efter tillslag mot pedofili och är det mest omfattande i norsk historia fortsätter norska TV2. Norsk polis – säger att tidelagsnätverket har internationella förgreningar.

De huvudmisstänkta har drivit en kennel och erkänt att de haft tidelag med hunder i 15-20 år rapporterar norska TV2. Enligt norsk polis har de dessutom kört runt i Norge och erbjudit andra män och kvinnor att ha tidelag med hundarna. Utöver detta har dessa och upp till 10 andra män lagrat bilder på övergreppen digitalt på sina datorer rapporterar norska TV2.

Sverige kriminaliserades inte tidelag av riksdagen förrän 2014. Men frågan inte helt okontroversiell då Liberala ungdomsförbundet i Stockholm 2016 ville att tidelag åter skulle bli lagligt, enligt Expressen.