Prenumerera
Prenumerera
CC BY-SA 4.0 Frankie Fouganthin

Novusundersökning: Förtroendetapp för samtliga Löfvens ministrar

Alla ministrar i regeringen tappar förtroende enligt en ny undersökning i Novus. Det största tappet gör statsminister Stefan Löfven själv.

– Det är en stor utmaning för regeringen att få ett förtroende för sin politik när vi ser en sådan nedgång i förtroende hos ministrarna, säger Novus vd Torbjörn Sjöström till SVT.

Under coronakrisens inledande skede ökande förtroende för regeringen och dess ministrar. Men denna trend är onekligen bruden, skriver dessutom SVT.

Bland de ministrar som tappat stora i förtroende siffor ser vi exempelvis Mikael Damberg (S). kulturminister Amanda Lind (MP) och energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman (S) , skriver Expressen.

Det är högst troligt att de sjunkande siffrorna är en produkt av att coronakrisens samlande kraft är över och att missnöjet med den växande kriminaliteten skapar en tveksamhet kring regeringens kompetens att agera.

I sin SvD ledare skriver Ivar Arpi att Sverige blivit ett gansterparis. Det finns all anledning att tro att väljarna håller med honom och att de för tillfället lägger skulder på regeringen.