Prenumerera
Prenumerera

Ökad smittpsridning på region Stockholms äldreboenden

Pandemin tilltar åter igen på Stockholms äldreboenden. På sammanlagt 5 äldreboende i olika delar av länet har uppemot 20 äldre testas positivt för covid 19 den senaste veckan, rapporterar DN under kvällen. I september var Stockholms stads äldreboende fria ifrån corona efter en tuff period under pandemin. Den senaste veckan har även personal på boenden testats positiva för covid 19.

Maria Rotzén Östlund som är smittskyttsläkare i region Stockholm och säger till DN att hon märker att många avviker ifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Detta kan ses som problematiskt då det mellan de 22 september och 24 september antal smittad ökade med 477 personer.

Trots detta ska besöksförbudet på äldreboenden hävas den 1 oktober.

Men regeringen markerar emellertid att de inte kommer lätta på restriktionerna beträffande folksamlingar. Socialminister Lena Hallengren säger dessutom i SVT att hon är besviken över att den ökade smittspridning tyvärr kommer behöva påverka evenemangssektorn ett tag till. Idrotts – och kultursektorn ser givetvis dessa besked med besvikelse.