Prenumerera
Prenumerera
CC BY-SA 3.0 http://politik.in2pic.com

Het kandidat till att leda vänsterpartiet är ej EU-motståndare

Nooshi Dadgostar tar troligen över som Vänsterpartiets partiledare när Jonas Sjöstedt kliver ner. Jonas Sjöstedt var alltid en tydlig motståndare till EU-projektet och dess globalistiska natur. Men enligt Europaporten är Dagostar inte EU-motståndare.

– Jag har inte definierat mig på det sättet. Jag är väldigt konstruktivt inställd och vill ha väldigt stora förändringar. Jag kallar mig vänsterpartist, säger Nooshi Dadgostar till Europaportalen.

Hon vill emellertid inte att Sverige flyttar mer makt till Bryssel, speciellt den ekonomiska makten. För henne är det viktigt att EU-projektet är folkligt förankrat och markerar att det finns möjlighet att ha folkomröstning kring ett eventuellt utträde. Därför är inte frågan om EU-utträde lika viktig som förut.

Nooshi Dadgostar är född 1985 på en flyktingförläggning i Perstorp. Hennes föräldrar är iranier och hon har i princip inte haft några uppdrag inom näringslivet. Hon har byggt hela sin karriär inom västerpartiet. Nooshi Dadgostar har viss juristkompetens ifrån Stockholms Universitet.