Prenumerera
Prenumerera
© Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Ny mätning: Förtroendet för Löfven och hans regering sjunker

Statsminsiter Stefan Löfven (S) har helt tappat det förtroende som han byggde upp under Corona pandemin. Han är inte längre den partiledare som åtnjuter högt förrotende hos väljarna. Numera är det Jonas Sjöstedt som klivit fram på den rollen. enligt Novus nya undersökning, skriver SVT. Undersökningen sträcker sig ifrån perioden juni och september.

– Ett högt förtroende för partiledaren betyder inte per automatik att man är ett stort parti. Att Sjöstedt är i topp har inte att göra med att sympatin för hans politik är störst, utan att väljarna känner att de vet var de har honom, säger Torbjörn Sjöström, vd för Novus till SVT.

Förtroendet för Löfvenregeringen har dessutom minskat avsevärt enligt undersökningen och detta är då en förändring sedan juni. Det innebär troligtvis ett sämre betyg för både statsministern och hans förda politik.

”En dyster mätning för statsministern”

Mats Knutsson, SVT:s politiske kommentator.